Soverom på 5 dager - step by step (Villa Husmor)
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Soverom på 5 dager - step by step

Tenkte å ta dere gjennom dag for dag - step by step ved oppussingen av soverommet. Det har gått raskere enn vi faktisk hadde forestilt oss. Så det er litt gøy. Vi hadde som mål og krav og være ferdig innen fredag. Bare 5 dager etter at vi startet. Fredag kommer nemlig elektrikeren før han tar ferie. 

 

Dag 1

Første dagen eller kvelden så hadde eg vært på arbeid. Og det var ikkje hvilke som helst kveld. Det var messe i området der eg arbeider. Og det vil si mye mye mer folk enn normalt. Og det er selvfølgelig noe som gjør arbeidet ekstra krevende og slitsomt. Men det er også gøy på samme tid. 

Men sambo ville at vi skulle begynne på soverommet denne kvelden. Men eg måtte krype til korset og si at eg faktisk var kaputt og ikkje orket det denne kvelden, men at eg hadde fri dagen etter så da kunne eg gjerne hjelpe han. Og med min flaks(som pleier å være veldig lav og dårlig) så kommer ett vennepar av oss inn på jobb tidligere denne dagen. Stresset som eg er klarer eg og presse ut av munnen min at vi har ett soverom som vi må begynne på, men at eg ikkje orker i kveld. Da kunne vennine min i fortelle at dem kunne komme innom oss. På den måten så satte gubbene våre opp 2 av 4 vegger, mens vi jentene hadde familieprat nedenunder.
Det ble en veldig hyggelig kveld. Og faktisk natt. For når gubbene var ferdige med dem 2 av 4 veggene så kom dem ned og jabbet med oss. 

 

Dag 2 

Dette ble faktisk en søndag. Denne dagen hadde eg faktisk fri for en gangsskyld. Så selv om det var søndag og man egentlig ikkje skal bråke - ble det oppussing. Litt bråk ble det jo med alle maskiner som må kappe og sånt. Men siden vi har så greie naboer så er det ingen som har klaget. Dem har jo sagt tidligere at det er greit. Som ene naboen selv har sagt; "Om det er søndag og eg må klippe plen denne dagen, så klipper eg plen."
Så dermed ble det også pusset opp i dag.
Med mye banning pga skråtak og alt må tilpasses så kom vi i havn med 4 av 4 vegger denne kvelden.  

 

Dag 3

Dette ble jo en ny dag og ny uke på arbeid. Så var på arbeid først. Egentlig en rolig dag som bare var helt normal. Uten at det vistes i butikken at det hadde vært messe. Men når eg kom hjem så satte eg og sambo i gang. Denne dagen hadde vi egentlig bare ett mål. Skråtaket skulle få takpanel. Og siden det er skråtak så må det tilpasses og skjæres til både nede med veggen, men også der taket møter det andre taket. Det skulle vise seg og være mer enn enkelt. Siden eg hadde fri dagen etter så kunne vi holde på noe lengre. Og på den måten ble skråtaket ferdig denne kvelden.  

 

Dag 4

Denne dagen startet med det grufulle legebesøk som eg har skrevet ett innlegg om tidligere(innlegget finner du her). Det ble etterfulgt med en etterlengtet frisørtime. Og steik det gjorde godt. Nå var håret mitt begynt å bli langt. Denne dagen ble det kort igjen, og det merkes selv om det ikkje er sommer ute enda. 

Men etter alle min avtaler så var det bare å sette i gang med resten av taket. Og denne dagen hadde vi ett nytt mål. Til kvelden skulle alle vegger og taket være ferdig. Tror dere vi klarte det? 
Vi satte i gang med både humor og godt mot kom vi i mål. 

 

Dag 5

Enda en fri dag. Det skal sies at eg har en veldig liten stilling, men når eg har så mye å gjøre på fritiden så kan det av og til være godt. Selv om eg skulle ønske at eg hadde en større stilling, men eg er glad for at eg faktisk har ett arbeid. Det er mange der ute som faktisk ønsker seg arbeid, men som ikkje kommer seg ut på arbeidsmarkedet. Nok om det. 

Nå begynte vi på gulvet. Og gulv er utrolig gøy å legge. Hele gulvet er egentlig bare ett puslespill. Du legger først hele til du ikkje har plass til hele lengder. Da må du begynne å kappe. Og den du kapper skal du legge på slutten og begynnelsen av neste rad. Slik holder du på. Utrolig spennende. Og ikkje minst gøy å se at rommet tar virkelig form. Så nesten ved midtnatt denne kvelden så er gulvet ferdig lagt. 


 

Da var rommet ferdig. Eneste eg skal gjøre er og flikke over med litt maling på stifter og lister og sånt. Det ble så sykt bra. Og forandringen er vanvittig stor. Så nå må no leieboeren bli fornøyd. Vi er hvertfall veldig fornøyd. 

 

#interiør #oppussing #hjem • 15.07.2017 kl.14:53
  Bra jobba!

  Ønsker deg en god dag videre :)
  15.07.2017 kl.23:21
  Torunn: Tusen takk for det :) var en rimelig facelift :D

  Ha en fin kveld og god sommer :D  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta